De nieuwe wethouders Jeroen Huizing, Jan Zwiers en Joop Brink.

Geen raadsbrede steun voor nieuwe wethouders Coevorden

COEVORDEN – De drie J’s worden ze genoemd, de drie nieuwe wethouders in Coevorden. Jan Zwiers (BBC 2014), Jeroen Huizing (CDA) en Joop Brink (PvdA). Ze zijn inmiddels geïnstalleerd, maar kregen geen unanieme steun van de raad. Het was een klein smetje op de raadsvergadering

blokjeCOEVORDEN
De drie J’s worden ze genoemd, de drie nieuwe wethouders in Coevorden. Jan Zwiers (BBC 2014), Jeroen Huizing (CDA) en Joop Brink (PvdA). Ze zijn inmiddels geïnstalleerd, maar kregen geen unanieme steun van de raad.

Het was een klein smetje op de raadsvergadering, waarin vooral door de VVD felle kritiek werd geleverd op Belangen Buitengebied Coevorden, dat met zes zetels vanuit het niets de grootste partij werd. Volgens Laurent Zeegers heeft BBC een opvallende draai gemaakt. Eerst tegen alles aanschoppen en vervolgens in het coalitieakkoord de mond vol hebben van verbinden en dingen samen doen.

De nieuwe wethouders Jeroen Huizing, Jan Zwiers en Joop Brink.
De nieuwe wethouders Jeroen Huizing, Jan Zwiers en Joop Brink.

Of die kritiek terecht is? Ach, er zijn wel meer partijen die na de verkiezingen de dingen toch net even anders zien en uitvoeren dan ze ons hebben beloofd. Het zal voor de VVD ook niet makkelijk zijn om in de oppositie te moeten zitten, zeker niet na het vele werk dat Geert Roeles als wethouder voor de gemeente en de partij heeft gedaan.

Je moet de VVD in elk geval nageven dat ze de kritiek in alle openheid en op de juiste plek hebben afgegeven. Er zijn ook raadsleden geweest die tegen de drie wethouders hebben gestemd, of een blanco stem indienden. Maar wie zijn dat dan geweest? Het waren er drie. En er is een partij met drie zetels. Zou die….? Natuurlijk heb ik het gevraagd. Maar dan krijg je als antwoord dat de stemming geheim is. Tja…

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten