Medewerkers Tangenborgh voeren actie in Coevorden

blokjeCOEVORDEN
Medewerkers van de Zorggroep Tangenborgh zijn het zat. Ze hebben hun buik vol van de bezuinigingen in de zorg, de toenemende werkdruk en de groeiende kloof tussen de werkvloer en leiding.

De actievoerders trekken door Coevorden. ©Steven Stegen
De actievoerders trekken door Coevorden.
©Steven Stegen

Daarom voerden ze actie in Coevorden. In een stoet trokken ze van het zorgcomplex De Voorde naar het centrum. Met voorop in de rolstoel de 91-jarige mevrouw De Jonge, die mij met haar krasse blik doet denken aan mijn eigen oma, die ook tot dik in de 90 is geworden. Het wordt er niet beter op, zo vertelt ze. Zo kan ze niet altijd naar de WC op het moment dat ze dat zou willen.

Op de Markt willen de actievoerders hun zwartboek aanbieden aan de raad van toezicht. Die is wel uitgenodigd, maar schittert door afwezigheid. De zorg anno 2014, je zal er maar werken. Een verpleegtehuis of bejaardenhuis, je zal er maar (moeten) wonen anno 2014.

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten