actie bibliotheek Sleen

Sleen voert actie voor behoud bibliotheek

SLEEN – Protestacties doen het altijd goed op TV. Spandoeken, leuzen, protestliederen, ze zorgen voor de reuring die je graag in je reportage wilt hebben.

SLEEN
Protestacties doen het altijd goed op TV. Spandoeken, leuzen, protestliederen, ze zorgen voor de reuring die je graag in je reportage wilt hebben.

actie bibliotheek Sleen
De actievoerende kinderen in Sleen.

Op een zonnige dinsdagmiddag 14 april togen leerlingen van de twee basisscholen in Sleen naar de plaatselijke bibliotheek. Die staat op de nominatie om te sluiten, vanwege bezuinigingen die de gemeente doorvoert op de stichting die de bibliotheken exploiteert.

Het is een kwestie die vooral bewoners van buitendorpen in de gemeente Coevorden flink bezig houdt. Voor Sleen lijkt er nog een beetje hoop dat sluiting kan worden afgewend. Het pand is eigendom van de stichting en hoeft dus niet te worden gehuurd. Later dit jaar komt er meer duidelijkheid.

Flink doorwerken
Het was voor mij even flink doorwerken. Radio-opnames maken (voor het eerst op de Iphone), bezig met TV en gelijk ook nog foto’s maken voor de website. Uiteindelijk laat terug op de redactie en dus te weinig tijd om het echt heel mooi af te werken. Toch krijg ik de volgende dag een leuke mail vanuit de school, ze waren erg blij met de reportage.

De reportage op TV Drenthe

https://youtube.com/watch?v=iDyU_OOWH3o

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten