WSW-actie in Coevorden.

Werknemers sociale werkvoorziening voeren actie

EMMEN – Werknemers in de sociale werkvoorziening slijpen de messen. Ze zijn boos dat ze er geen geld bijkrijgen, terwijl het levensonderhoud wel duurder wordt.

EMMEN/COEVORDEN
Werknemers in de sociale werkvoorziening slijpen de messen. Ze zijn boos dat ze er geen geld bijkrijgen, terwijl het levensonderhoud wel duurder wordt.

WSW-actie in Coevorden.
WSW-actie bij Emco in Coevorden.

Het lijkt een simpele kwestie, een ‘gewoon’ CAO-conflict. Maar de problematiek is een stuk ingewikkelder. Sinds 1 januari 2015 worden er geen nieuwe mensen meer toegelaten tot de WSW-bedrijven, die in feite op den duur doodbloeden.

Bij de raadsvergadering van Coevorden van 26 mei zaten de mensen met spandoeken op de tribune. En ze grijpen het VNG-congres in Apeldoorn aan om actie te voeren. Ik was live voor radio bij het verzamelpunt in Emmen. En daarna door richting Coevorden om daar nog snel wat beelden te maken van het vertrek richting Apeldoorn.

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten