Burgemeester Bert Bouwmeester en wethouder Joop Brink bij de ingang.

Deel inwoners Oosterhesselen niet blij met AZC

OOSTERHESSELEN – Het blijft een lastige kwestie. Hoe krijg je draagvlak en begrip in een dorp voor de vestiging van een AZC? Zeker als de bewuste locatie een roemrucht verleden heeft. In Oosterhesselen lijkt dat nog niet zo goed te lukken.

OOSTERHESSELEN – Het blijft een lastige kwestie. Hoe krijg je draagvlak en begrip in een dorp voor de vestiging van een AZC? Zeker als de bewuste locatie een roemrucht verleden heeft. In Oosterhesselen lijkt dat nog niet zo goed te lukken.

Op 15 oktober was er een informatieavond in de sporthal. De avond werd druk bezocht, maar na de eerste inleidende woorden van de bestuurders van de gemeente hield een aanzienlijk deel van de bezoekers het voor gezien. Ze waren boos dat er geen ruimte werd geboden om vanuit de zaal vragen te stellen en om te discussiëren.

Burgemeester Bert Bouwmeester en wethouder Joop Brink bij de ingang.
Burgemeester Bert Bouwmeester en wethouder Joop Brink bij de ingang.

Nou kan ik me dat laatste voorstellen, want de gemeente Coevorden heeft die discussie al gevoerd, deels op de eerdere avond in februari en verder via gesprekken met de klankbordgroep. Toch is het een gemiste kans om mensen die in hun maag zitten met een kwestie niet de kans te bieden om zich te uiten.

Had gewoon een microfoon neergezet. Had gewoon gewezen om normale regels van fatsoen. En was gewoon het gesprek aangegaan. Eenzijdige communicatie blijkt zelden een succes.

De bijdrage voor radio Drenthe.
Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten