Vanuit de camper goed zicht op de tenten in Wonderland. foto: Steven Stegen

Wachten op de ontruiming van de vrijstaat Wonderland

COEVORDEN – Stiekum is het vast wel een droom die iedereen wel eens heeft gehad: je eigen landje, met je eigen regels. Op het Europark Coevorden is zo’n vrijstaat: Wonderland. En de overheid wil het ontruimen.

Stiekem is het vast wel een droom die iedereen wel eens heeft gehad: je eigen landje, met je eigen regels. Op het Europark Coevorden is zo’n vrijstaat: Wonderland.

Vanuit de camper goed zicht op de tenten in Wonderland. foto: Steven Stegen
Vanuit de camper goed zicht op de tenten in Wonderland. foto: Steven Stegen

Toen één van de initiatiefnemers bij de gemeente Coevorden aankondigde de ministaat te zullen stichten haakte in er gelijk op in. Grappig nieuws en een leuk verhaal. Vriendelijke mensen ook, zo hebben meerdere bezoeken me inmiddels geleerd.

Vanuit de camper.
Vanuit de camper.

Maar de gemeente Coevorden vindt de kamperende vrijstaatbewoners inmiddels niet zo grappig meer en heeft ze aangezegd dat ze moeten vertrekken. Opvallend genoeg zou de Duitse politie die klus moeten klaren.

Op 27 november om 00.00 verliep de deadline. Ik zat er op dat moment letterlijk bovenop, in een camper op de grens van Nederland, Duitsland en Wonderland, wachtend op de ontruiming.

live bijdrage op Radio Drenthe om 6.05

Maar die ontruiming kwam er niet. Wel is de bevolking weer iets gekrompen (er staan nu nog twee caravans), maar de bewoners houden stand in hun kleine landje van ongeveer 3.000 m2. Volgens de Wonderlanders is het een strook niemandsland.

Veel mediaaandacht voor Wonderland.
Veel mediaaandacht voor Wonderland.

Gelukkig kon ik die vrijdag, ondanks het uitblijven van actie, wel een aantal live bijdragen maken, via de app Luci Live op de Iphone. Ik was niet de enige journalist trouwens. Nederlandse en vooral ook Duitse media lopen de deur bijna plat in Wonderland. De drive en durf van deze misschien wel wat zonderlinge, maar zeer vriendelijke bewoners spreekt blijkbaar bij meer mensen tot de verbeelding.

Wie meer wil weten over Wonderland, klik hier

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten