Food Basics Aalden

Verpauperd pand Seubers in Aalden maakt plaats voor Food Basics

AALDEN – Het verpauperde pand van het voormalige taxibedrijf Seubers in Aalden heeft plaats gemaakt voor een gloednieuw kantoorpand van Food Basics. Daarmee is het dorp verlost van een rotte kies.

AALDEN

Het verpauperde pand van het voormalige taxibedrijf Seubers in Aalden heeft plaats gemaakt voor een gloednieuw kantoorpand van Food Basics. Daarmee is het dorp verlost van een rotte kies.

Food Basics Aalden
Het nieuwe pand van Food Basics op de plaats van het vroegere taxi Seubers.
FOTO: Steven Stegen

Jaren keken de inwoners en passanten aan tegen de vervallen resten van wat ooit een bloeiend taxibedrijf was. Maar Seubers ging failliet en het gebouw werd er met het vorderen van de jaren niet mooier op.

Ik maakte er al vaker reportages over. Met mensen die er schande van spraken. Met mensen met frisse ideeën voor de locatie. Met boze advocaten. Nu staat er dan iets nieuws en ik mocht er een kijkje nemen.

Het verpauperde pand van Seubers.
Het verpauperde pand van Seubers.

Food Basics komt uit Emmen, maar wilde graag naar een dorp, midden tussen de mensen. Het bedrijf is actief in het ontwikkelen van de voeding van de toekomst, om het maar even simpel te zeggen. Ik tref een bevlogen Jan Buining bij het bedrijf aan, die uren kan vertellen over de revolutie die aanstaande is. We zullen ons over tien jaar afvragen waarom we nu dit ongezonde voedsel zo volop hebben gegeten.

Buining serveert een door Food Basics ontwikkelde pannenkoek. Op het eerste oog valt er geen verschil aan te ontdekken. Maar er zitten veel minder koolhydraten in, geloof ik tenminste. De smaak valt zeker niet tegen, er zit iets meer een eiersmaak aan.

De directeur denkt dat er de komende jaren het nodige zal veranderen in de manier waarop we tegen voeding aankijken er we er mee bezig zijn. En daar liggen volgens Buining vooral voor Noord-Nederland grote kansen. Op 9 september is de officiële opening en is er een symposium over juist dat onderwerp en ook over hoe je door betere voeding welvaartsziekten kunt terugdringen.

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten