Henk van D. 30 jaar de cel in

Zo, dat boek kan definitief dicht (behalve dan voor de betrokkenen): Henk van D. uit Nieuw Buinen moet definitief 30 jaar brommen en een TBS-behandeling ondergaan. De Hoge Raad deed dinsdag uitspraak.

Henk van D. werd in maart 2008 door het gerechtshof in Leeuwarden tot die 30 jaar en TBS veroordeeld. Hij heeft de toen 12-jarige Suzanne Wisman uit 2e Exloërmond verkracht en vermoord. De zaak had een enorme impact en heeft ook mij niet onberoerd gelaten.

De advocaat van Van D. stapte naar de Hoge Raad, omdat hij de veroordeling wegens moord niet terecht vindt. Volgens advocaat Benno de Boer had zijn cliënt wel de tijd, maar niet de geestelijke gesteldheid om te kunnen beseffen wat hij aan het doen was. Maar de Hoge Raad heeft dat dus van tafel geveegd. Henk van D. is een hele oude man als hij ooit levend uit de cel komt. Ik denk dat maar weinig mensen daar rouwig om zullen zijn.

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten