windmolen Drentse Monden Oostermoer

Onderdelen eerste windmolen in Veenkoloniën gearriveerd

In alle stilte zijn in de vroege ochtend van zaterdag 29 juni de eerste onderdelen voor de eerste turbine van Windpark Drentse Monden Oostermoer in de Veenkoloniën gearriveerd. In het gebied was vooraf al zichtbaar dat het transport er aan zat te komen. Van officiële zijde bleef het stil omtrent het precieze tijdstip.

windmolen Drentse Monden Oostermoer
De aankomst van de onderdelen van de windmolen.
📸 Steven Stegen

Dat laatste was wel te verwachten. Het laatste waar het windpark op zat te wachten waren protesten die het indrukwekkende transport zouden kunnen vertragen of verstoren. Maar gelukkig zijn er altijd meerdere bronnen en dus kon ik mooie beelden schieten van de aankomst van de rotorbladen op de plek waar de eerste windmolen zal worden gebouwd.

Een wiek van de windmolen op de oplegger.
📸 Steven Stegen

Of je nu voor of tegen bent, feit blijft dat de omvang en techniek indruk maken. Het is zeker een knap staaltje dat het de betrokkenen is gelukt om geheel volgens schema de onderdelen af te leveren. En dat via een omvangrijke route, die niet de meest logische lijkt: van Rostock naar Arnhem, vervolgens Apeldoorn, Zwolle, Heerenveen, Groningen, Assen, Gieten, Gasselte en 1e Exloërmond. De omweg is noodzakelijk vanwege de lengte van de opleggers.

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten