Groningers verbeteren volksliedrecord

Een aardige ‘rel’ tussen Groningen en Drenthe. Inzet: het wereldrecord met de meeste mensen het volkslied zingen.

De succesvolle recordpoging
De succesvolle recordpoging

De succesvolle recordpoging in GroningenDrenthe vestigde dat record als eerste op een koud en kil TT-circuit. Vervolgens gingen de Groningers er ruim over heen met hun Grunnens Laid. Op de Grote Markt kwamen zij tot ruim 2800 ‘zangers’. Drenthe wilde dat record natuurlijk terug en zou in september een nieuwe poging doen. Maar die dekselse Groninger hebben dat niet afgewacht. Vrijdag 7 augustus hebben ze hun eigen record nog scherper gesteld en wel op ruim 7400 mensen.

Veel Drenthen zijn een beetje flauw van deze zet, maar je kunt ook zeggen: de beste verdediging is de aanval. Het zou grappig zijn als dit record tot een ware wedloop leidt tussen de buurprovincies!

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten