Gezonde geiten ruimen is absurd

Je zal maar geitenhouder zijn in deze barre tijden. Ik heb met ze te doen. En zeker ook met de dieren zelf. Vooral de gezonde geiten die ook geruimd worden. Maandag staat een bedrijf in Hoogersmilde op de nominatie.

Met het afmaken van zieke dieren heb ik geen problemen. Maar dieren die gezond zijn afspuiten gaat me echt te ver. Het zal wel economische redenen hebben. Ik kan met voorstellen dat het testen van alle individuele dieren te duur wordt geacht. Stel: je hebt 600 geiten, maar er worden sporen van de Q-koorts gevonden, dan gaan alle 600 dieren er aan.

Op oudejaarsdag dient in Den Haag een rechtszaak tegen minister Verburg, aangespannen door geitenhouder Jansen uit Hoogersmilde. Zijn situatie is helemaal absurd. Hij werkt met twee locaties: eentje voor het melken en eentje voor de opfok. Op zijn melkafdeling is een besmetting, maar nu zouden ook de dieren op de opfoklocatie er aan moeten geloven. Gewoon, omdat het administratief om één bedrijf gaat. Tussen de beide stallen zit anderhalve kilometer. Ik ben benieuwd wat de rechter hiervan zal zeggen, maar eigenlijk weet ik het al: regels zijn regels. Let maar op. Sterkte mensen!

Geiten op een melkbedrijf.
Geiten op een melkbedrijf.
Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten