Schouw in zaak Marinus Ooms

De week begon met een erg vroege klus: maandagmorgen begon al om vijf uur het hoger beroep in de zaak Marinus Ooms. Belangrijkste onderdeel die dag was een schouw. De rechters van het gerechtshof gingen ter plaatse een kijkje nemen bij de woning van Ooms in Haulerwijk.

Het gezelschap in het donker bij de woning van Marinus Ooms.
Het gezelschap in het donker bij de woning van Marinus Ooms.

Paardenliefhebber Marinus Ooms werd in oktober 2006 na een beroving met één enorme messteek om het leven gebracht. Drie mannen uit Amsterdam werden hiervoor veroordeeld tot celstraffen tot maximaal 18 jaar. Zowel de drie daders als het OM gingen in hoger beroep. De advocaat van hoofdverdachte Reggy K. had om de schouw gevraagd. Die zou duidelijk moeten maken dat de twee andere daders ook zonder Reggy K. de weg wisten rond de woning.

Als radioverslaggever was het een lastige klus. In de vrieskou kon de pers in een speciaal vak bij de woning staan. Je zag helemaal niets, maar hoorde wel de groep langskomen. Na afloop sprak ik nog met de broer van het slachtoffer, Peter Ooms. Hij vertelde blij te zijn met het hoger beroep. De schouw bij het voormalige huis van zijn broer deed hem niet zo veel. Want het was toch al niet meer het thuis van zijn broer. Ik leef met hem mee.

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten