Drie openbare basisscholen in Borger-Odoorn dicht

Drie openbare basisscholen in de gemeente Borger-Odoorn moeten op termijn dicht. Het gaat om de scholen in 1e Exloërmond, Drouwenermond en Ees.

De sluiting volgt op een besluit van de gemeenteraad. Die debatteerde donderdagavond over de toekomst van het openbaar onderwijs. Dat heeft te maken met dalende leerlingaantallen, te oude en daardoor te dure leerkrachten en financiële problemen. Voorafgaand aan de besluitvorming boden verontruste oudere nog bijna 1500 handtekeningen aan, maar dat had geen effect.

Tijdens de raadsvergadering liepen de emoties soms hoog op en zaten met name Gemeentebelangen en de PvdA elkaar flink in de haren. Gemeentebelangen is boos, omdat een door die partij gesteund alternatief dat vanuit de bevolking is aangedragen niet verder is onderzocht. Andere partijen vonden juist dat er nog voor de verkiezingen duidelijkheid moest komen.

Ik mocht maximaal drie minuten bijdrage leveren voor Radio Drenthe en dat was eigenlijk te kort.

onderwijsBorger-Odoorn

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten