Weer geiten geruimd in Hoogersmilde

Een zwarte dag vandaag voor geitenhouder Evert Jansen in Hoogersmilde. Op zijn bedrijf werden ruim 700 geiten geruimd.

De dieren liggen dood in de buitenstal.
De dieren liggen dood in de buitenstal.

Jansen probeerde via een rechtszaak nog te voorkomen dat ook zijn gezonde dieren op een tweede locatie geruimd zouden worden, maar dat is niet gelukt. Jansen ontvangt de media met koffie en praat open over de situatie. Hij lijkt nuchter en rustig, maar je voelt de woede, het onbegrip en het verdriet. Terwijl op een paar meter afstand zijn geiten in de buitenstal hun laatste adem uitblazen hebben we een goed gesprek.

Natuurlijk moet je als journalist objectief zijn en afstand bewaren, maar dat valt niet altijd mee. Het opruimen van gezonde geiten laat ook mij niet koud en ik voel zeker met de boer (en al die anderen) mee. Terug op de redactie vraagt een collega: ,,Wat is dan het verschil met al die andere dieren die voor de vleesconsumptie worden gedood?” Tja…

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten