Wakker Emmen zorgt voor verrassing

Woensdag was het dan eindelijk zo ver: de verkiezingen voor de gemeenteraad. Na een hele reeks afleveringen Drenthe Kiest was ik blij dat het dan eindelijk zo ver was. De avond bracht ik met collega’s en vele politici door in Emmen. Daar behaalde Wakker Emmen een opvallend resultaat.

De nog maar enkele maanden oude partij behaalde vanuit het niets vijf zetels. Hoe je ook over de standpunten denkt, vast staat dat dit een heel knap resultaat is. De PvdA verloor fors (-7) en heeft nog 11 zetels, het CDA won er één en komt op 9. Daarmee hebben de huidige coalitiepartners nog een hele nipte meerderheid.

Bouke Arends van de PvdA kijkt bezorgd naar de uitslagen.

PvdA en CDA willen in Emmen graag samen verder. De kans dat er nog een derde partij aanschuift in het nieuwe college lijkt echter groot. ,,Er komen zware tijden aan. Er moet bezuinigd worden. In zo’n situatie is een breed draagvlak nodig”, aldus Bouke Arends van de PvdA. Wakker Emmen zou als grote winnaar in aanmerking kunnen komen, ware het niet dat de partij tegen de verhuizing van het dierenpark is. En om dat standpunt los te laten, dat zou kiezersbedrog zijn. Het zou mij niet verbazen dat er een coalitie uitrolt met de VVD, die met vier zetels constant bleef.

Harry Leutscher (LEF), gespreksleider Martin Laning en Henk Jumelet (CDA).
Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten