Lang ‘plezier’ van de verkiezingen

De verkiezingen liggen al weer een tijdje achter ons, maar we hebben er nog flink ‘plezier’ van gehad. Niet in de laatste plaats vanwege al het gedoe rond de uitslag in Emmen.

Het controleren van de stemmen in Emmen.

Wakker Emmen, de partij die met een groeispurt kampt maar buiten het college bleef, kaartte de zaak aan en er volgde een complete controle van alle uitgebracht stemmen. Daarbij kwamen nogal wat fouten aan het licht. Maar de officiële uitslag was al vastgesteld en veranderde dus toch al niet meer. Ik blijf toch het gevoel hebben dat onze democratie een deukje heeft opgelopen. Het blijft ook moeilijk te verteren dat we tegenwoordig vrijwel alles via internet kunnen doen en regelen, behalve stemmen.

Inmiddels is duidelijk wie in Emmen het college gaan vormen. Naast burgemeester Cees Bijl worden dat Bouke Arends, Ton Sleeking en Mariet Thalens namens de PvdA, Henk Jumelet en Jan Kuper namens het CDA en Nynke Houwing namens de VVD.

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten