Spannende tijden voor de regionale omroepen

Dat ook de media niet ongeschonden door de bezuiningingswoede van de diverse politieke partijen zullen komen lijkt me wel duidelijk. Meerdere partijen pleiten voor het opdoeken van één of meerdere landelijke kanalen. Over de regiozenders hoor je (nog) niemand.

Is het de stilte voor de storm? Maandag organiseerde de Noorder Pers Sociëteit een interessante bijeenkomst in het pand van RTV Drenthe. Daar spraken de hoofdredacteuren van RTV Drenthe, RTV Noord en het Dagblad van het Noorden over de toekomst. Er loopt momenteel een onderzoek naar het inniger samenwerken op diverse ondersteunende vlakken. Maar komt er misschien nog meer?

Directeur Henk Bleker van RTV Noord lijkt wel te voelen voor meer samenwerking. Z’n collega Klaas Samplonius van RTV Drenthe is voorzichtiger. De Drentse omroep staat financieel weer goed op de rails. Maar voor Noord geldt dat niet. Zou dat de reden zijn dat Bleker lonkt naar de buren?

Hoe interessant de discussie over samenwerken en misschien ooit fuseren ook is, wat zouden de luisteraars en kijkers er eigenlijk van vinden? Misschien is dat de vraag die als eerste zou moeten worden beantwoord!

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten