Henk F. krijgt 15 jaar voor doden Andrea Luten

ASSEN – Henk F. uit Hoogeveen moet 15 jaar de cel in vanwege gekwalificeerde doodslag op de destijds 15-jarige Andrea Luten. Dat heeft de rechtbank in Assen dinsdag bepaald.

Twee weken geleden, op 7 december, werd de zaak inhoudelijk behandeld. Na 17 jaar onduidelijkheid en onzekerheid kwam er eindelijk een beetje duidelijkheid over wat er die 10e mei 1993 is gebeurd in de bossen bij Gijsselte. Henk F. had die dag zin in seks en kwam Andrea als toevallig slachtoffer tegen. Al die 17 jaar hield hij de kaken stijf op elkaar, maar nadat hij werd veroordeeld voor huiselijk geweld en daarbij zijn DNA moest afstaan kwam de zaak aan het rollen.

Tijdens de zitting kwam Henk F. niet tot een duidelijke spijtbetuiging. Dat was wel het minste waar de nabestaanden recht op hadden gehad. Moeder Lammi Luten bleek opnieuw een enorm sterke vrouw. Haar slachtofferverklaring maakte op iedereen buitengewoon veel indruk, zeker ook op mij. Hoe kun je je leven weer oppakken als je enige kind om het leven is gebracht?

Moeder Lammi Luten gaf na de zitting op 7 december een persconferentie.

Meer info over deze zaak die Drenthe en Nederland jaren in de greep hield is hier te vinden.

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten