Landlopersdag Veenhuizen trekt veel publiek

Veenhuizen komt meestal alleen maar in het nieuws als er weer eens een gevangene is ontsnapt. Maar er gebeurt gelukkig wel meer. Zo is er jaarlijks een landlopersdag bij het gevangenismuseum.

De veldwachter spreekt de landlopers streng toe. Ze moeten meedoen aan een exercitie.

Ondanks de kou (min 5) trok de dag opnieuw erg veel bezoekers. Volgens directeur Peter Sluijter zijn er ruim vierduizend bezoekers geweest. Die konden beleven hoe het er zo’n honderd jaar geleden aan toe ging. De bezoekers konden echte landlopers, veldwachters en zelfs dames van lichte zeden tegen het lijf lopen. Er was veel te zien en te horen en dat maakt zo’n klus voor een verslaggever een stuk gemakkelijker. Binnen tien minuten had ik meer dan voldoende materiaal voor een leuke radioreportage van een minuut of vier.

De vuilnismannen van honderd jaar geleden.
Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten