Geen CO2 in Noordelijke bodem

Er komt geen proefproject met opslag van CO2 in lege gasvelden in het Noorden. Dat maakte minister Verhagen maandagavond in Emmen bekend. We pakten er bij RTV Drenthe terecht flink mee uit, want CO2 hield de gemoederen de laatste tijd flink bezig.

In het gehuchtje Eleveld blijft alles bij het oude.

In Drenthe was het gasveld bij Eleveld in beeld. Een dorpje kun je Eleveld amper noemen, er staan een handvol boerderijen. Ik probeerde er reacties te halen, maar dat viel niet mee. Ik trof één bewoonster aan die de deur opendeed. Ja, ze was blij dat alles bij het oude blijft, maar voor de microfoon iets zeggen, dat wilde ze beslist niet. De voorzitter van Dorpsbelangen De Broekstreek wil dat gelukkig wel. Hij zegt blij te zijn, maar tegelijk bevreesd voor de toekomst, want het is dan wel nee op dit moment, maar blijft dat zo?

Intussen vraag ik me terug op de redactie af hoe gevaarlijk CO2 in de bodem eigenlijk is? Zou gas dat in de bodem zit niet minstens zo gevaarlijk zijn? Eigenlijk weten we er weinig van af en het lijkt alsof we ons vooral door sintiment laten leiden. Maar eerlijk is eerlijk, ik zou zoiets ook liever niet in m’n achtertuin hebben. Not in my backyard is tegenwoordig vaak het motto. Misschien moeten we het probleem anders benaderen en zorgen dat er minder CO2 komt. Anno 2011 nog kolencentrales bouwen is echt niet van deze tijd. Dan maar windmolens!

 

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten