Maxima bezoekt Borger-Odoorn

EXLOO/VALTHERMOND – Prinses Maxima was dinsdag 1 februari te gast in de gemeente Borger-Odoorn. Ze kwam naar Drenthe vanwege het Jogg-project, wat staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht.

Prinses Maxima komt aan bij het gemeentehuis in Exloo.

Eén op de zeven jongens en één op de zes meisjes in Drenthe is namelijk te dik en daarom stapt Drenthe als eerste provincie in dit project, dat er op gericht is om kinderen bewuster te laten eten/snoepen en ze meer aan het bewegen te krijgen. En laat Drenthe nou ook nog eens procentueel gezien de meeste dikke kinderen van ons land hebben.

Voor de media betekent vorstelijk bezoek altijd dat je aan de leiband van voorlichters loopt. En die schromen niet om in hun ogen te opdringerige verslaggevers aan de jas of aan de kabel te trekken. Beetje jammer.. Buiten in Valthermond sprak ik nog live met buurtbewoners. Die waren teleurgesteld dat ze niet even de kans kregen om een foto te maken van Maxima.

Wachten in het perscentrum. Gelukkig hebben we Twitter!
Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten