Brutale automobilisten in De Groeve

Sommige items maken zich bijna zelf. Zo ook in De Groeve, een piepklein dorpje aan de doorgaans drukke weg tussen Zuidlaren en Hoogezand. De weg is afgesloten, maar automobilisten trekken zich daar niets van aan en nemen massaal het fietspad.

De belangengroep in het dorp spreekt er schande van en dat wil de meneer maar wat graag roepen in de microfoon. Maar wat wil ‘ie nou concreet? Want een reconstructie van de weg en de riolering geeft nu eenmaal overlast. Ja, dat snapt hij ook wel. Punt is dat automobilisten hun gezonde verstand zouden moeten gebruiken en liever het dorp compleet zouden moeten mijden.

Fietsen in De Groeve is een gevaarlijke bezigheid.

Intussen neem ik ook zelf met de auto het fietspad, ook mij is participerende journalistiek niet vreemd. Het rijdt lekker door en ik kom geen fietser tegen. Tegelijk vraag ik me af hoe het juridisch zit. Kan de politie bekeuren? Vast wel, maar er staat ook dat de plaatselijke Chinees bereikbaar is. En als ik daar dus heen wil? De man van dorpsbelangen lacht. Het is maandag vandaag en dan is de Chinees dicht!

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten