Grote legeroefening in Drenthe

ASSEN – Duizenden militairen en honderden voertuigen en tientallen helicopters komen tot en met 7 oktober in actie tijdens de militaire oefening Falcon Autumn. Vooral in Drenthe wordt er veel geoefend.

Eén van de deelnemende militairen aan Falcon Autumn.

Hoogtepunt van de oefening was woensdag, toen vanuit de lucht en vanaf de grond het TT-circuit moest worden ‘veroverd’ op de ‘vijand’. Het werd een waar mediaspectacel, waarbij de journalisten op korte afstand konden toekijken hoe grote transportheli’s de manschappen dropten. Een mooi gezicht, maar minder leuk was het opspattende gras dat net gemaaid op het veld lag. Ik weet nu wat een grasdouche is.

Het gewone publiek werd op flinke afstand gehouden, maar toch kwamen er honderden mensen naar het circuit om toch maar een glimp op te vangen van de oefening. Voor mij is wel duidelijk dat het leger toch wel behoorlijk veel draagvlak heeft.

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten