Survival in Veenhuizen

VEENHUIZEN – Ruim duizend deelnemers bij de jaarlijkse survivalrun rond gevangenis Bankenbosch bij Veenhuizen. Ik mocht er ‘s ochtends live bij zijn.

Ik had het evenement al vaker bezocht en had één ding wel onthouden: kom op tijd, want je wandelt niet zomaar naar binnen, laat staan dat je met de radiowagen zo het terrein oprijdt. Maar na de nodige formaliteiten kwam alles op z’n pootjes terecht. Gelukkig geen technische problemen, ondanks de vele bomen in de buurt en het vele radioverkeer dat er ongetwijfeld in de lucht hing; ik kwam luid en duidelijk binnen in de studio.

De eerste groep deelnemers bij de start.

Wat me vooral opviel was het fanatisme van de deelnemers, allen of militair, of brandweerman/vrouw of gevangenenbewaarder. Sporten moet ook wel in je bloed zitten als je voor zo’n beroep kiest. Want 13 kilometer afleggen met zo’n 50 hindernissen onderweg, het is niet echt mijn ding. Laat mij er maar over praten.

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten