Warm afscheid van Harry ‘Cuby’ Muskee

GROLLOO – Vele honderden fans hebben vrijdag de laatste eer bewezen aan blueslegende Harry ‘Cuby’ Muskee. Die overleed maandag op 70-jarige leeftijd na een ziekbed.

Fans wachten voor het Cuby-museum.

Dinsdag was ik in Grolloo om al de eerste reacties op te tekenen. Het werd duidelijk dat Harry een graag gezien inwoner van Grolloo was, ‘gewoon gebleven’ ondanks zijn successen, die met pieken en dalen onderdeel waren van zijn leven. Hij maakte niet helemaal mijn favoriete soort muziek, maar bewondering had ik absoluut wel voor ‘m, omdat ‘ie ondanks alles wat er om hem heen gebeurde toch vooral gewoon Harry bleef.

De rij wachtenden werd alsmaar langer.

Vrijdag kon het publiek afscheid nemen van Muskee, die opgebaard ligt in zijn museum. Er komt veel volk op af. Lastige klus, want je wilt als verslaggever uiteraard rekening houden met de situatie en de gevoelens van de mensen. Gelukkig blijken veel mensen bereid om te vertellen wat Cuby voor hen betekende. Sommigen zijn echt emotioneel. Een fan met baard zegt: ,,Het is alsof in een familielid heb verloren.”

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten