Giro leeft ook tien jaar later nog in Zandberg

ZANDBERG – Wat gaat de tijd toch snel! Tien jaar geleden is het al weer dat de Giro d’Italia door het noorden raasde. Vooral de doorkomst in Zandberg was een bijzonder moment. Het werd afgelopen vrijdag herdacht.

Ik ben zelf helemaal geen wielerfanaat, maar ik kan me de doorkomst nog goed herinneren. Wat een drukte! Wielrenners, begeleiders en wat een politiemotoren! Prachtig om eens mee te maken. En dan ineens is het ook weer over.

Zandberg staat tien jaar na dato stil bij de Giro.

Voor Wim Mensen, destijds met de toenmalige gedeputeerde Henk Bleker, is het nog helemaal niet over. Ook tien jaar na dato geniet hij nog met volle teugen. En intussen droomt hij er van om ooit de Tour de France naar het noorden te halen. Ik vraag me af of dat ooit gaat lukken, maar dromen kan nooit kwaad.

De radiobijdrage:
[audio:https://www.persburo.com/wp-content/uploads/giro.mp3|titles=De bijdrage vanuit Zandberg]

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten