Terug naar de basis van de journalistiek

ASSEN
De journalistiek is en blijft een prachtig vak, ook in tijden van bezuinigingen. Daar kunnen kortende provincies en een regeerakkoord met een extra bezuiniging van 25 miljoen voor de regionale omroepen niets aan veranderen.

Elk vak verandert en dat is in de journalistiek niet anders, niet in de laatste plaats vanwege de technische mogelijkheden die er tegenwoordig zijn. Er kan steeds meer. Maar tegelijk moet er ook steeds meer. En vooral ook sneller. En sneller is niet altijd beter. Dat is een valkuil.

Bij RTV Drenthe neemt de redactie een gewaagde, maar veel kansen biedende stap: verslaggevers die dat willen krijgen min of meer de vrije hand. Ze hoeven zich niet meer dagelijks op de redactie te melden, maar kunnen terug naar de basis van de journalistiek: de provincie in, mensen ontmoeten en relevante verhalen opdoen. Het nieuws ligt immers op straat!

De redactie wordt een stuk leger, nu meer collega’s verhalen op straat halen.

Een prima ontwikkeling wat mij betreft! Het geeft mij weer extra drive in elk geval. Ik ben meer dan tevreden met de portefeuille die ik heb gekregen. Van de valkuilen ben ik me ook bewust. Hoe communiceren de collega’s met elkaar, hoe voorkom je dat dingen dubbel of niet gebeuren en hoe ga je het technisch allemaal doen? We gaan het de komende tijd zien. Via dit blog hou ik jullie op de hoogte!

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten