Belevenissen in Drenthe en daarbuiten

Duizenden handtekeningen voor behoud de Swaneburg

COEVORDEN
Toen ik als verslaggever Coevorden in portefeuille kreeg viel ik behoorlijk met de neus in de boter. Of het nu gaat om de financiƫle situatie, de biovergister of zwembad de Swaneburg, in Coevorden is altijd wat te doen!

Wethouder Geert Roeles spreekt de zwemliefhebbers toe.

En dat terwijl stoplichten juist verdwijnen in Coevorden, sorry moest even aan Herman Finkers denken. Anyway, donderdag 28 maart was de Swaneburg weer eens in het nieuws. De actiegroep die het zwembad weer open wil hebben kwam in het gemeentehuis handtekeningen aanbieden. Het waren er maarliefst 7.000! We waren er live met TV Drenthe bij.

We waren er live bij op TV Drenthe in Coevorden.

Daarmee is volgens mij het draagvlak voor dit overdekte zwembad, dat in december dicht ging toen tal van tekortkomingen werden geconstateerd, wel aangetoond. Nu is de vraag of de gemeente bereid is flink in de buidel te tasten (er is sprake van 1,7 miljoen) om het bad weer te kunnen heropenen. Dat is geen gemakkelijke vraag, gezien de financiƫle krapte. Maar over minder dan een jaar zijn er verkiezingen. Dat weten ook de diverse fracties. Let maar op, met de Swaneburg komt het wel goed!

Share