Monteren op de Iphone is een fluitje van een cent met Imovie.

Filmen en monteren met je mobiel is helemaal ‘hot’

HILVERSUM – Ook ik zet inmiddels mijn eerste stappen op het mojo-pad. Oftewel: filmen en monteren op de Iphone.

HILVERSUM

Ik kan het me nog goed herinneren: de komst van de autotelefoon. Revolutionair was het.

Inmiddels hebben we de toch nog flinke installatie van toen tot een minicomputer in zakformaar zien uitgroeien. En oh ja, naast bellen kun je er ook audio mee opnemen en mee filmen.

De mobiele telefoon is daarmee uitgegroeid tot een belangrijk stuk gereedschap voor de verslaggever, nog even los van het bellen en appen. Ik heb er bewondering voor wat sommige collega’s tegenwoordig met hun telefoon kunnen.

Monteren op de Iphone is een fluitje van een cent met Imovie.
Monteren op de Iphone is een fluitje van een cent met Imovie.

Foto’s maken en filmen met de telefoon doe ik al heel erg lang. Het grote voordeel: je hebt het apparaat eigenlijk altijd bij je. En de kwaliteit is tegenwoordig werkelijk verbluffend, al zijn er natuurlijk ook beperkende factoren, zoals de afstand (lens).

Het werken als ‘mojo’ is nu helemaal hot. Mobile journalism dus. Dat betekent ook monteren op je telefoon. Kan dat dan? Zeker! Ik mocht onlangs een leuke cursus volgen. De firma Apple maakt het ons allemaal mogelijk. Met de app Imovie kun je betrekkelijk makkelijk en vooral snel een filmpje in elkaar zetten en het snel online zetten. Een leuke ontwikkeling.

Ik heb er al wat mee geëxperimenteerd. Boeiend om te doen. Al moet ik ook zeggen dat de camerasets ook een stuk kleiner en handzamer zijn geworden. Dus waarom niet die gebruiken? We gaan het zien in de komende jaren.

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten