Het wassende water

NIEUW RODEN – Het kan verkeren: november was extreem droog, maar het was nog geen december of de regen kwam met bakken uit de lucht. En nu is het januari 2012 en is het Noorden in de ban van het wassende water.

Het kastje staat in het water.

Voor journalisten geeft deze ellende niet alleen een hoop werk, maar het geeft tegelijk ook een enorme kick. Toen ik vorige week in de buurt van Nieuw-Roden was, voor een geheel andere klus (die ook nog op niets uitliep) werd ik ineens getriggerd door een kastje langs de weg dat helemaal in het water stond.

Ik dacht gelijk: dat is niet goed en plaatste een foto op twitter. De redactie belde gelijk: maak maar een item! Ik dacht even dat het om een stroomkastje ging en kreeg al visioenen van grootschalige stroomuitval. Twittervrienden meldden al snel dat het om een kastje van de riolering ging, dus dat was dan ook weer duidelijk.

Al snel stuit ik op een buurtbewoner die met de schep in de weer is, in een poging zijn tuin en woning droog te houden. En dan zie ik een busje van de gemeente Noordenveld langsrijden. Snel er achteraan, de mannen proberen de verstopte duikers los te krijgen. Gelukkig willen ze voor de camera wel even vertellen wat ze doen. Ik blij, want eigenlijk mogen ze dat niet, die taak is meestal aan voorlichters, die hoog en droog vanuit het gemeentehuis tot ons spreken, maar in zo’n geval niet van de hoed en de rand weten.

Hoe dan ook, ik stap even later blij in de auto en rij naar de redactie om daar de bijdrage te monteren.

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten