De actievoerders steken de 'windmolen' in brand.

Actievoerders steken ‘windmolen’ in brand bij provinciehuis

ASSEN – Zo’n 20 actievoerders hebben bij het provinciehuis in Assen een ‘windmolen’ van een meter of drie in brand gestoken.

ASSEN

Zo’n 20 actievoeders hebben bij het provinciehuis in Assen een ‘windmolen’ van een meter of drie in brand gestoken.

De actievoerders steken de 'windmolen' in brand.
De actievoerders steken de ‘windmolen’ in brand.
FOTO: Steven Stegen

Eerst stonden de actievoerders met spandoeken en fakkels bij de hoofdingang, maar deze actie bleek niet meer dan een bliksemafleider. Toen de rust terug leek gekeerd werd in het zicht van de Statenzaal een zelf gefabriceerde houten windmolen in brand gestoken. Om te symboliseren dat de Veenkoloniën in brand staan, zo zegt één van de actievoerders.

In het provinciehuis werd op initiatief van de PVV gesproken over de aanhouding van drie leden van Platform Storm, die worden verdacht van betrokkenheid bij een nepbrief die in het gebied is rondgestuurd, met daarin privégegevens van de gedeputeerde en een aantal windboeren. Politiek gezien lijken er geen hobbels meer voor de komst van windmolens. Alleen de Raad van State moet zich nog over 18 bezwaren buigen.

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten