Speciale status voor de Honsdrug

EES
De Hondsrug, de in de ijstijd gevormde rug in het Drentse landschap, verdient erkenning als Europees Unesco Geopark. Dat vinden provincie en gemeenten. Zie daar als verslaggever maar eens een leuke draai aan te geven.

Ik was er vooraf niet al te gerust op, rijdend naar een bijeenkomst in Ees, waar tal van bestuurders bijeen waren op de handtekeningen onder de aanvraag voor de bijzondere status te zetten. Maar eerlijk is eerlijk, het werd al snel gezellig en ook boeiend. Wat kon die Enno Bregman enthousiast en met kennis van zaken vertellen over datgene wat de Hondsrug zo bijzonder maakt. Het gebied is zo’n 150.000 jaar geleden gevormd in de voorlaatste ijstijd. Toen er later nog een nieuwere ijstijd kwam berikte het ijs ons hier niet. En dus vindt je hier sporen die uniek zijn.

Gedeputeerde Tanja Klip, burgemeester Eric van Oosterhout en wethouder Jacob Bruintjes.

Nou is wetenschappers interviewen altijd lastig. Ze maken het vaak ingewikkeld en lang. Ik wil het juist kort en simpel. Vervolgens maar even in gesprek met voorzitter Frans Schouten. Want wat brengt zo’n status nou? Komen er dan bussen vol Japanners? Hij moet lachen. Het ijs is gebroken. Ik rij tevreden naar de studio in Assen en laat uiteindelijk twee quotes van ruim een minuut horen, gelardeerd met mijn indrukken van de ochtend. In september 2013 weten we pas of de bijzondere status voor de Hondsrug er echt komt.

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten