Jan Seton

Jan Seton nieuwe burgemeester in Borger-Odoorn

EXLOO – Jan Seton wordt de nieuwe burgemeester in Borger-Odoorn. De raad kiest unaniem voor de 44-jarige CDA’er uit Groningen.

blokjeEXLOO
Op donderdagavond 5 maart maakte de gemeenteraad van Borger-Odoorn bekend dat ze Jan Seton graag als nieuwe burgemeester wil. De voordracht van de 44-jarige CDA’er uit Groningen leverde mij in elk geval geen flesje wijn op.

Jan Seton
Jan Seton wordt de nieuwe burgemeester van Borger-Odoorn.

Want wat is er leuker dan vooraf speculeren wie het zou gaan worden? Zou de raad gaan voor een beginnende, frisse en jeugdige kandidaat? Of juist voor iemand die zijn sporen al heeft verdiend en met de nodige ervaring Borger-Odoorn door dossiers als windmolens en krimp kan leiden? En zouden er niet veel sollicitaties vanuit de provincie Groningen komen van daar zittende burgemeesters die de herindeling vrezen?

Tja, ik zette dus een flesje wijn op een zittende Groningse burgemeester, maar ik kreeg geen gelijk. Het werd dus Jan Seton, zo maakte Niek Wind namens de vertrouwenscommissie bekend. Ik kon de beoogd burgervader dezelfde avond nog even kort bellen. Zijn telefoon was al zo ongeveer ontploft meldde hij. Het moet een kort gesprekje worden, maar duidelijk was wel dat hij er veel zin in heeft om in het gemeentehuis van Exloo te beginnen.

We spreken af voor een nadere kennismaking de volgende dag. Waar wilt u dat doen, vraagt hij. Nou, wat dacht u van het Hunebedcentrum? Borger is immers de hunebedhoofdstad. En zo gebeurt het dan ook. We praten over veel zaken en dan is het jammer dat je uiteindelijk maar twee minuten zendtijd hebt. De nieuwe burgemeester gaat deze zomer aan de slag.

De TV-bijdrage op TV Drenthe van 5 maart 2015

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten