Gea Lotterman van vakbond FNV spreekt de stakers toe.

Werknemers werkvoorziening opnieuw in actie

STADSKANAAL – Zo’n 400 werknemers van Wedeka hebben op dinsdag 3 november actie gevoerd. Inzet is een betere CAO. De strijd daarover is al maanden gaande.

STADSKANAAL
Zo’n 400 werknemers van Wedeka hebben op dinsdag 3 november actie gevoerd. Inzet is een betere CAO. De strijd daarover is al maanden gaande.

Gea Lotterman van vakbond FNV spreekt de stakers toe.
Gea Lotterman van vakbond FNV spreekt de stakers toe.
FOTO: Steven Stegen

Ik arriveerde rond half twaalf bij het gemeentehuis, waar de stemming er, ondanks de problematiek, goed in zat. Snel pakte ik de camera om al eerste beelden te schieten. Daarna live op Radio Drenthe, met wat vertraging vanwege een wat moeizame verbinding.

Gelukkig liet actieleider Nico Lieberom zich daardoor niet afleiden. Hij vertelde duidelijk waar het om gaat. ,,Ze willen zo’n 60% van de huidige werknemers naar regulier werk zien te krijgen. Wij vinden dat daar ook een normaal salaris bij hoort.”

Ik heb al eerder bericht over de slepende kwestie rond de CAO. Eigenlijk is het best triest dat overheden kwetsbare mensen die proberen wat van hun leven te maken financieel zo de duimschroeven aandraaien.

https://youtu.be/zkFcNIKgHr0

‘s Middags spreek ik nog met wethouder Frits Alberts van Borger-Odoorn. Hij neemt gelukkig geen blad voor de mond en zegt de eisen van de stakers te begrijpen. Alberts legt haarfijn uit hoe het spel strategisch gespeeld wordt. Als de gemeenten (die werkgever zijn) nu financiële toezeggingen doen, dan draaien zij er voor op. Alberts vindt dat ook het rijk moet bijdragen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten