Belevenissen in Drenthe en daarbuiten

Coevorden kiest voor renovatie de Swaneburg

COEVORDEN
De kogel is door de kerk: de raad van Coevorden heeft besloten om het overdekte zwembad de Swaneburg op te knappen. Een ruime meerderheid stemde met het voorstel van het college in.

Sportcomplex de Swaneburg in Coevorden.

Sportcomplex de Swaneburg in Coevorden.

Daarmee is mijn voorspelling uitgekomen. Hoewel er hier en daar best wordt getwijfeld, gezien de hoge investering en de onzekere toekomst van gemeenten, hebben maar weinig raadsleden het een jaar voor de verkiezingen aangedurfd om echt kritisch te zijn. Uiteindelijk hebben alleen Ad Merts van D66 en Epke Wiersma van het CDA tegen het voorstel gestemd.

De gemeente investeert in fases nu 1,8 miljoen in een forse opknapbeurt, zodat het zwembad weer 25 jaar mee kan. Tegelijk moet de stichting die het bad beheert het met 50.000 euro minder aan exploitatievergoeding doen. Met het besluit wordt een roerig dossier in Coevorden afgesloten. Eerder onthulde ik dat er in het verleden geblunderd is met de controle en handhaving rond het complex, dat volgens experts ook veel te goedkoop is gebouwd.

Share