Europese erkenning voor Geopark de Hondsrug

BORGER – De Hondsrug is sinds vijf september een Europees erkend geopark. Op een conferentie in Italië werd het goede nieuws bekend gemaakt, in het bijzijn van gedeputeerde Henk van de Boer en wethouder Jacob Bruintjes van Borger-Odoorn.

De bijeenkomst in Italië werd in het Hunebedcentrum in Borger met grote spanning gevolgd door andere betrokkenen vanuit de gemeenten en het Recreatieschap Drenthe. Rond half negen kwam het goede nieuws via Skype door en ging er luid gejuich op.

De spanning neemt toe in het Hunebedcentrum.
De spanning neemt toe in het Hunebedcentrum.

Hans Hartog van het Recreatieschap Drenthe verwacht dat de erkenning van het gebied, dat in de voorlaatste ijstijd is gevormd, zal leiden tot meer toerisme. Recreatieschap en overheden blijven ook de komende jaren hun schouders zetten onder het Geopark. Intussen spelen ook steeds meer ondernemers op de status in.

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten