Familiedrama in Schoonloo

SCHOONLOO – Het zo rustige Schoonloo stond maandag 9 september ongewild in de landelijke schijnwerpers, helaas vanwege een buitengewoon trieste gebeurtenis. Bij een gezinsdrama zijn drie kinderen om het leven gebracht, waarna de vader ook de hand aan zichzelf sloeg.

De vakantiewoning waarin het drama zich voltrok.
De vakantiewoning waarin het drama zich voltrok.

De trieste zaak speelde zich af op bungalowpark Boerhaarsveld. Ik was toevallig met college Albert in de buurt en we waren dan ook bijna als één van de eerste omroepen op de locatie. Langzamerhand worden gedurende de ochtend meer dingen bekend rond deze vreselijke gebeurtenis. Zo schreef de 47-jarige vader een afscheidsmail aan de ouders van de school in Groningen, waar de twee 10-jarige zoontjes op zaten.

Veel mediabelangstelling voor deze trieste zaak.
Veel mediabelangstelling voor deze trieste zaak.

Het lezen van zo’n afscheidsbrief hakt er flink in. De man schrijft na een lange vechtscheiding van zeven jaar, een breuk met zijn tweede partner (waarmee hij het tweejarige zoontje had) en de bijkomende zakelijke problemen ,,helemaal op” te zijn.

Ik kan me ergens helemaal in de verte nog iets voorstellen bij zelfmoord, maar dat deze man ook zijn onschuldige kinderen ‘meeneemt’ dat vind ik onverteerbaar. Een zaak met alleen maar verliezers helaas. Jammer dat volwassen mensen hun problemen niet op een volwassen wijze kunnen oplossen. Is het niet voor hen zelf, dan wel voor de kinderen.

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten