Spoedcursus Duits

Spoedcursus Duits helpt werklozen aan baan over de grens

blokjeEMMEN
Steeds meer inwoners in de grensstreek die in eigen land geen baan kunnen vinden richten hun blik op de Duitse arbeidsmarkt. Het UWV ziet er ook grote kansen en organiseerde daarom bij de Stenden Hogeschool een spoedcursus Duits. Op de slotdag nam ik een kijkje.

Spoedcursus Duits
De geslaagden van de spoedcursus Duits.
©UWV

Vijtien werlozen deden mee aan de cursus, waarbij niet alleen het ophalen van de kennis van de Duitse taal een rol speelde, maar waarbij ook aandacht was voor de do’s en dont’s bij het zoeken naar werk bij onze Oosterburen. Zo willen wij onze baas wel bij de voornaam noemen, maar dat is in Duitsland niet zo’n goed idee.

Het UWV ziet veel mogelijkheden om werkloze Noorderlingen in het Duitse Emsland aan een baan te helpen. ,,De Duitsers staan er ook voor open, want het lukt ze niet om de vacatures in te vullen”, aldus Geert van der Wal van het UWV.

Bij de eerste 15 geslaagden heerst het optimisme. Sterker nog, ik spreek met Johan uit Coevorden die zelfs al zijn aanstelling op zak heeft.

Beluister hier de reportage die ik maakte voor radio Drenthe

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten