De verongelukte trein bij Dalfsen. foto: Steven Stegen

Treinongeluk bij Dalfsen kost machinist het leven

DALFSEN – Een botsing tussen de trein van Zwolle naar Emmen bij Dalfsen met een overstekende hoogwerker heeft de machinist het leven gekost. Het zijn niet de leukste klussen om te verslaan.

DALFSEN
Een nieuwsalert van de collega’s van RTV Oost: een ongeluk met een trein bij Dalfsen. Het is dinsdagochtend 23 februari en we weten gelijk: dit is niet best. Gooi alles waar je mee bezig bent maar aan de kant en ga er heen.

De verongelukte trein bij Dalfsen. foto: Steven Stegen
De verongelukte trein bij Dalfsen.
STEVEN STEGEN

Al snel wordt duidelijk dat de machinist van de trein de botsing met een overstekende hoogwerker niet heeft overleefd. Ook is er een aantal gewonden. Een trieste balans. Maar toch: het had nog heel veel erger kunnen zijn, want gelukkig zaten er niet zo heel veel passagiers in de trein. Het ging in dit geval om de trein van Zwolle naar Emmen.

De locatie is eerst niet zo makkelijk te vinden, maar cameravrouw Anneke en ik kunnen aanhaken bij een politieauto. Na het passeren van een aantal afzettingen komen we na een flinke wandeling aan bij de rampplek.

Het lukt al snel om een buurtbewoner te vinden die wil vertellen wat ze kort na de klap zag. De vrouw is emotioneel en vindt het vooral erg dat ze niet heeft kunnen helpen. Ik neem een gesprekje op via een app op de telefoon en stuur het bestandje gelijk door naar de redactie.

Intussen ploetert mijn collega letterlijk door de modder om beelden te maken. Ik hou me eerst vooral bezig met live bijdragen op de radio. We treffen de woordvoerder van de veiligheidsregio, die nog niet heel veel kan zeggen, maar we hebben in elk geval een eerste quote.

Rond een uur of één mogen we onder begeleiding een kijkje nemen bij de delen van de trein die deels over de rails en in een weiland liggen. De voorkant van de trein is verwrongen, de machinist was kansloos, dat is wel duidelijk.

Aan het eind van de middag rij ik nog terug naar de rampplek, om live voor TV nog een bijdrage te verzorgen. Het is letterlijk rennen om nog op tijd voor de camera te staan. Niet leuk, maar er zijn ergere dingen, bedenk ik, terwijl een hagelbui naar beneden komt. Want je zal maar in die trein hebben gezeten.

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten