De koning applaudiseert voor de medewerkers van Wildlands. foto: Steven Stegen

Nieuwe dierenpark Wildlands in Emmen officieel geopend

EMMEN – Op vrijdag 18 maart was het zo ver: koning Willem-Alexander verrichte de officiële opening van het nieuwe dierenpark in Emmen. Vooraf mocht ik al een kijkje nemen in Wildlands, zoals het park heet.

EMMEN
Op vrijdag 18 maart was het zo ver: koning Willem-Alexander verrichte de officiële opening van het nieuwe dierenpark in Emmen. Vooraf mocht ik al een kijkje nemen in Wildlands, zoals het park heet.

De koning applaudiseert voor de medewerkers van Wildlands. foto: Steven Stegen
De koning applaudiseert voor de medewerkers van Wildlands.
FOTO: STEVEN STEGEN

Wat vooral opvalt is de enorme ruimte in Wildlands. Het nieuwe park is 22 hectare en dat is een flink stuk groter dan het oude dierenpark aan de Hoofdstraat. Er zijn minder dieren in het nieuwe park, maar er is meer te beleven.

Drie werelden
Wildlands kent drie werelden: de ijzige kou (waar je onder andere ijsberen vindt en waar je een poolexpeditie kunt doen, de droge savanne (waar je in een truck een safari kunt maken) en tot slot het vochtige oerwoud. Dat vind je in de grootste kas van Europa. Indrukwekkend!

Publiek bij de ingang van Wildlands.
Publiek bij de ingang van Wildlands.

Het doen van radioverslag van zo’n openingsdag is niet makkelijk. Je bent gebonden aan de voorschriften van de RVD. Als ik nog snel interviews doe met publiek bij de ingang klopt er iemand op mijn schouder. Tijd om naar het persvak te gaan. Van daar uit zie ik de koning enthousiast naar binnen komen, hij is duidelijk onder de indruk.

Na korte speeches van de gedeputeerde, de wethouder en de directeur is dan het moment daar en opent de koning Wildlands officieel. Het nieuwe park moet Emmen en Drenthe mog meer op de kaart zetten en mikt jaarlijks op 1,3 miljoen bezoekers.

 

Share
Total
0
Shares
gerelateerde berichten